lördag 10 augusti 2013

Inköp Precise Biometrics

Som jag avslutade mitt senaste inlägg vore det riktigt fiskigt att köpa på sig av något chansföretag för ett eventuellt raketlyft innan man har en hyfsat stabil och bred portfölj. Exakt detta gjorde jag för en vecka sedan iom inköpet av Precise Biometrics.

Till mitt försvar;
- Bara köpt en mycket liten post (500st a 2,84kr inkl. courtage).
- Tror på produkterna och om man bara kan knyta till sig lite fler större order under Q3 och Q4 så lär aktien sticka. Surret handlar mycket om Precise teknik kan komma att innefattas i iPhone 5S och även om USAs försvarsmakt kommer använda företagets produkter/tjänster. Spekulationerna är många. Tycker värderingen känns rimlig runt 800MSEK, framför allt jämfört med Fingerprint Cards (FPC), ca 2300MSEK i nuläget och nära 4 miljarder vid ATH för någon dryg månad sen.
- Köpte även för att krydda lite, som den där extra tabascon på tacosen, grädde på moset, osv och det var en liten slant som jag kunde avsätta för lite "gambling".

Hade dålig tillgång till internet på utlandssemestern så kunde inte följa börsen och inköpet så väl, såg dock på Bloomberg TV att de amerikanska börserna gick ner flera dagar i rad men sämre koll på de svenska. Visade sig att en insiderförsäljning av större mått hade skett vilket naturligtvis fick kursen att falla, spekulationer om varför denna styrelsemedlem har sålt av är många (omplaceringar, skattemässiga skäl, företaget är kass, etc) men har nu dämpat sig lite, är ca 10% back här men tar det med ro än så länge. Ser dock gärna ett positivt PM från företaget snart. Note to self, dålig tajming igen men det verkar vara fler i bloggosfären som verkar lida av denna sjukdom. Fast dålig tajming kanske att springa händelserna i förväg, det får hösten utvisa.

// Gordon G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar