onsdag 14 augusti 2013

Precise Biometrics upp 12% idag

Efter att sakta men säkert bara sjunka under de flesta dagar jag ägt aktien blev Precise dagens raket. Upp drygt 12% vid stängning efter positiva(?) uttalanden från Precises VD till Bloomberg. Det var lite kryptiskt och inget direkt avslöjande. Men faktum är ju att om Apple presenterar någon form av fungerande fingeravtrycksteknik i sin nya lur så kommer det iaf vara en milstolpe för biometrin, det kan vi vara säkra på. Läste Steve Jobs självbiografi på semestern och halva grejen med Apples presskonferenser är just hemlighetsmakeriet innan och av någon anledning lyckas de alltid hålla specarna hemliga och bygga upp overkliga förhoppningar. Funktioner som vi inte visste att vi behövde men sen inte kan vara utan! Imponerande!

Funderar dock på vad som händer med aktien och bolaget om nu inget samarbete med Apple presenteras, eftersom så många verkar räkna med just den kopplingen. Imorse när aktien fortsatt var på väg ner tänkte jag på om jag egentligen ska ha en aktie av denna typ, kanske skulle sälja av "skiten", sen började jag fundera på att köpa mer istället och få ett bättre GAV om det skulle ta fart i rätt riktning, sen publicerades artikeln och up we go! Nu blir det nog att vänta in 10 sept på Apples presentation med den lilla post jag har, ser det som en lärdomsresa! :)

// Gordon

7 kommentarer:

 1. Sitter också sedan en tid tillbaka med en mindre post i Precise. Det har minst sagt varit en intressant resa, som stundtals pendlat våldsamt fram och tillbaka när marknaden (över)reagerat på minsta nyhet.

  Hoppas givetvis på ett litet rally så småningom. Kanske inte lika sanslöst som det i FPC, men skulle, säg, ramavtalet med VW till slut resultera i en order, de amerikanska myndigheternas nuvarande testfas resultera i order eller ATEA lyckas sälja in Tactivon till bara ett av våra svenska landsting så skulle det nog kunna sätta fart.

  En hel del önsketänk, såklart, men lite volatil krydda har ingen dött av =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har själv inte suttit mer än ett par veckor i båten men onekligen verkar det ju bli överreaktioner på minsta lilla nyhet så som du säger.

   Min post är relativt liten men det hade varit trevligt om ett par större order skulle ramla in ja, då skulle vi fara norrut! :) PB har ju ett par "bollar i luften", bara sätta dit dem nu! :)

   Håller tummarna för Q3 och Q4, oavsett vad som händer så är jag övertygad om att biometriteknik står inför sitt stora genombrott!

   Radera
 2. Vi kan ju lugnt konstatera att det varit en händelserik dag sedan telegrammet om samarbetet mellan Fingerprint och Precise släpptes imorse (+12,45% för dagen). Spännande tider väntar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det verkar ju hända grejer bakom kulisserna. Som jag tolkar det så är PB:s algoritm ledande i nuläget och står vi vid tröskeln till genombrottet så verkar ju detta samarbete gynna både PB och FPC.

   När kursen var nere under 2,40 härromdagen funderade jag på att göra ett litet inköp till för ett bättre GAV men sen kom ngt annat emellan, lite trist men alltid lätt att vara efterklok :)

   Helt klart spännande tider att vänta!

   Radera
 3. Precise är ett av mina favoritbolag. Ett bolag jag fick upp ögonen för, för nästan 10 år sen! Mitt första inköp i aktien gjordes den 27:e september 2004.

  Anledningen till mitt inköp då var att jag ville ha ett framtidsbolag i min portfölj, och att jag verkligen trodde på tekniken. Framför mig såg jag att alla mobiltelefoner skulle låsas med biometriska lösningar. Alla passerkort skulle försvinna och ersättas med våra tummar. Bilar skulle kunna både öppnas och startas med fingeravtryck.

  Jag tycker det har tagit fasligt lång tid sedan dess att få ut tekniken på marknaden. Det är väl egentligen först på sista året det verkligen börjat hända grejer. Vilket jag självklart tycker är fantastiskt !

  Det är väl fortfarande framförallt ngn form av förhoppning, dröm, som ligger bakom mitt innehav i Precise. Jag är säker på att tekniken kommer att finnas i större utsträckning i vår vardag framöver, men jag är inte helt säker på att det blir just Precise som kommer att ligga bakom detta. Men hoppet lever...

  och mitt första inköp, före alla mängder av emissioner.. ja det var faktiskt dryga 2,30 kronor. Inte så himla långt från dagens kurs.. ;)

  Lycka till med sparandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, då har du varit med i spelet ett bra tag! Dags för belöning kan jag tycka! :)

   Har du konstant ökat på innehavet eller sålt av delar under resans gång?

   Ser fram emot närmsta tiden, bör få utväxling när som helst!

   Radera
 4. Det har varit rejält många svängningar upp och ner i bolaget och en hel del nyemissioner. ;) Har både ökat och minskat innehavet men faktiskt än så länge aldrig sålt med förlust. Men har heller aldrig gjort några enorma vinster!

  Jag väntar fortfarande på som du säger den stora belöningen! ;)  SvaraRadera