måndag 26 augusti 2013

Måste sätta en strategi

Denna korta period jag hittills varit aktiv på aktiemarknaden har varit mycket lärorik. Börjar få lite mer förståelse för hur det fungerar även om jag fortfarande får anses lira i "korpen". Har inte börjat göra några avancerade analyser av bolag och rapporter ännu utan försöker snappa upp så mycket som möjligt av de bloggare som jag rankar högst inom ämnet och naturligtvis även vad som sker generellt i världen.

Vad jag har kommit fram till är att jag behöver en grundstrategi att utgå ifrån, någon plan att följa. Den ska självklart gå att korrigera men just nu är det lite vilda västern kan jag tycka. Min lilla portfölj innefattar just nu Industrivärden C, Coca-Cola (KO), Precise Biometrics och Avanza Zero. Industrivärden är ju en stabil men lite "tråkig" aktie som mest står och stampar, bör dock få lite fart när industrin vågar börja gasa igen. KO är jag back nästan 11,5% på sen inköp, skulle ändå vilja köpa mer där nu i dagens nivåer för ett bättre GAV men behöver diversifiera och bredda portföljen mer först. Precise är ju kryddan som börjar bli riktigt trevlig och förväntningarna är ganska höga nu när biometrin står på genombrottströskeln. Som sagt, utan ngn speciell strategi dubblade jag min post i detta bolag imorse, sedan steg den ytterligare drygt 9%, årshögsta och bröt en del motstånd. Helt klart spännande närmsta tid för denna möjliga raket men som ni ser, ingen direkt struktur.

Jag behöver alltså specificera vissa grundregler för hur jag ska agera framåt, utdelningsstrategi? Värdeinvesteringar? Tror i nuläget att en investeringar baserade på utdelningar skulle gynna mig mest i nuläget, dels för att det känns lite lättare men även för min psykologiska hälsa, jag mår bra av att se att jag "får något" in på kontot med jämna mellanrum. Realty Income känns inte som den ligger så långt borta, rätt attraktiv nivå i nuläget och utdelning månadsvis.

Hur har ni specat upp era game plans? Behöver tips :)

// Gordon G


2 kommentarer:

 1. Att bygga upp en hyggligt trygg defensiv bas föreslår jag då. Spara långsiktigt och regelbundet. Sätt upp mål för dina inköp.

  T.ex målkurser när du säljer av ett innehav. Hur stor del du då säljer av.. etc..

  Vissa aktier kan man givetvis ha som "livsinnehav" och som ska generera "ränta".

  Och tröttna inte om du skulle "bränna dig" någon gång. det finns många sparare som förväntar sig avkastningar på 20-, 30% om året. det är egentligen inte rimligt. Alla gör vi dåliga affärer ibland.

  Lär dig att sortera ut bland alla forum, bloggar och inlägg. Det är väl 95% av alla foruminlägg på avanza och börssnack saknar helt substans.. snarare ngn form av masshysteri..

  well, det var bara några kvällstankar!

  hälsar,

  Lattebubblaren..  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för input! Absolut är ju en defensiv och stabil bas önskvärt och vad jag är ute efter. Känner att jag behöver arbeta, eller rättare sagt motarbeta mina tankar som den gamle gamblern i mig genererar ibland. :)

   Precise får vara min krydda i nuläget, och den fortsätter vara riktigt fin! 11% upp och massa brutna motstånd! Antar du sitter och njuter av detta innehav också! :)

   Jo, har sett att det mesta går att ignorera på vissa forum. Tomtesnacket börjar bli riktigt jobbigt..

   Några nya inköp för dig denna månad?

   Radera