torsdag 11 juli 2013

Förlorad oskuld

Länge sedan senaste, och iofs första inlägget. Man kan väl milt säga att en hel har hänt på sistone. Snabbversionen lyder; vi har flyttat ur vår gamla bostad, flyttat in i vår nya bostad i en ny stad med allt vad en flytt innebär, vi har bytt bank, har öppnat ISK och investerat i mina livs första aktier. (Även målat, tapetserat, köpt och monterat massa nya möbler, etc, etc). Så tiden har väl sprungit iväg... Under tiden har jag dock varit öppen på att fortsätta lära mig mer om olika former av investeringar, analyser, teorier, etc via böcker, bloggar, forum och dokumentärer.

Sålde av innehavet i min KF (plus minus noll då jag under en alltför lång tid var helt oaktiv) och öppnade ISK hos Avanza. I fredags var det dags för mitt livs första aktieinköp och det var Industrivärden C som fick ta "oskulden"...jag gillar bolagen som de har i portföljen och ett smidigt sätt för mig att få tillgång till alla så här i början...inte omöjligt på sikt att köpa in sig direkt i några av de bolagen. Klev in på 115,00kr exkl. courtage, den var nere runt 111 i onsdags då jag öppnade kontot men allt var inte klart för att handla då vilket naturligtvis grämer mig lite...en torsdag med stor börsuppgång men skönt att se att den idag landade på 116.40.

I måndags var det dags igen, blev då delägare i Coca Cola. (Fick även lära mig att courtaget är högre vid handel med aktier på utländska börser :/..) KO köptes med en grundtanke att det är ett stort och stabilt utdelningsföretag där man kan sitta hyfsat lugn i båten med sitt innehav. Ärligt, även lite för att jag inte vet om jag klarar till våren att få min första utdelning...som gröngöling vill jag se hur det fungerar så i början av oktober så. Kommer få arbeta mycket på mitt tålamod och att tänka långsiktigt, det är uppenbart! Just nu ser jag att mitt portföljvärde precis gått från minus till plus, alltså redan ätit upp courtaget för båda affärerna. Löjlig milstolpe men fortfarande en milstolpe :)

3 kommentarer:

 1. Helt klart en viktig milstolpe! Om många år kan du titta tillbaka på den och se att det var här och nu det började!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut!
   Hur länge sen var det du själv satte igång?

   Radera