lördag 4 januari 2014

Inköp Firefly

Köpte idag en aktiepost på 200st i företaget Firefly. GAV 24,93 kr/st inkl courtage. Inköpet baseras helt på att företaget ser grymt undervärderat ut samtidigt som orderingången ligger på historiska ATH och även en stark framtida orderstock.

Firefly är ett svenskt världsledande brandsäkerhetsföretag. De utvecklar, tillverkar och säljer högteknologiska system som övervakar främst industriella tillverkningsprocesser mot bränder och dammexplosioner, men även brandövervakning av infrastruktur, t.ex tunnelbanor, vägtunnlar, etc.

Det är främst affärsområdet Industriapplikationer som gått som tåget och för Q3 hade man en rekordorderingång på 34 Mkr, vilket är en 52% ökning jämfört med motsvarande kvartal 2012. Under året har även ett strategisk förvärv gjorts då man köpte flamdetektorserien Omniguard som också tillhör ovan nämnda affärsområde. Förvärvet finansierades till stor del av befintliga likvida medel och tros ge en utökad kund- och applikationsbas samt synergieffekter med övriga verksamheten.

Om jag räknar lågt (med mina högst "nybörjiga" beräkningar) med ett resultat på 15 Mkr och ett P/E på 13 motsvarar det en kurs på ca 32 kr. Då ska man ha i åtanke att affärsområdet Infrastruktur inte presterar i nuläget och att även Omniguard kan visa vackra siffror, samt att om orderingången kan hålla sig på nuvarande nivå eller stiga så är resultatet 15 Mkr på tok för lågt i min beräkning.

Även ägarförhållanden ser fina ut.

Fan vad positiv jag är, känns oroväckande, har jag missat något eller är detta bara en dold skatt?
Ser hur som helst fram emot att se vart detta innehav kan ta mig och kanske kan man öka på mer innan det upptäcks av "fölket" och springer iväg. ;)

// Gordon G


2 kommentarer:

  1. Bara att hoppas att det är en gammal opolerad juvel då.. ;) tyvärr vet jag inte ett smack om det bolaget. tyckte det lät som ett gammalt IT-bolag som gick under vid millenieskiftet... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har tappat sen mitt inköp men verkar ha funnit en botten och min analys står fast, klart undervärderat. Dock behövs nog nyheter för att driva kursen och uppmärksamma bolaget, inte så frekvent handel just nu, därför jag tror den tappat. 7 feb. kommer årsrapporten och den blir intressant och kan bara hoppas den uppmärksammas! :)

      Radera