fredag 8 augusti 2014

Omstuvning portfölj

Har stuvat om en hel del i portföljen senaste veckan och ligger i skrivande stund över 30% likvid.

Sammanfattar här;
28/7 Sålde av Realty Income.
31/7 Köpte Vardia. Försökte köpa in mig under flera dagar men den bara steg och steg, till slut kom jag över dem men det visade sig vara ganska nära toppen. Delårsrapport 20/8 som kommer bli spännande.
5/8 Sålde av Coca-Cola. Senaste rapporten var inte särskilt bra och en del frågetecken för företaget framåt.
8/8. Köpt och sålt Protector. Har velat minska ner innehavet i Protector ett tag då andelen växt sig lite väl stor. Med facit i hand skulle man sålt av tidigare. Dock köpte jag en liten del till på den djupaste dippen idag för att sedan sälja av ca halva totala innehavet.

Börsen känns som den står och väger och frågan är om vi vart nere och vänt och fått en ny botten eller om vi ska ner mer. Det känns både bra och dåligt att ligga likvid, får se om det kan dyka upp några lägen.

Vad tror ni på kort sikt?

//Gordon G

4 kommentarer:

 1. Det känns helt omöjligt att spå börsen just nu.. något frustrerande, men så länge man fortsatt sparar långsiktigt så får det bli som det blir.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Läget känns iaf mer osäkert än det någonsin gjort så länge jag har hållt på med detta, vilket förvisso inte är så länge. :)
   Skulle gärna se en liten sättning så jag får in pengarna i arbete igen! Fast samtidigt ger ju detta tillfälle till att samla på sig ännu mer likvider... Som du säger, långsiktigt får vara ordet! :)

   Radera
 2. Grattis till dina köp i Africa Oil på ca 13 kronor. Nu, bara 2 månader senare, står kursen i klart över 20 kronor. Som du förutspådde. Grymt bra trade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, var dock lite snabb på säljknappen men det blev en fin vinst.

   Har du kvar dina?

   Radera