tisdag 11 mars 2014

Sålt Firefly, köpt Betsson

Verkar som jag klev in i Firefly lite för högt, den har legat och pendlat runt 20-21kr ett bra tag och verkar vara där marknaden anser den ska ligga. Hade ett gav på runt 23 så realiserade idag en förlust när jag sålde av hela innehavet och istället tog in Betsson. Resonerar att om jag vill in i Firefly igen så kommer det att kunna göras på liknande nivåer om inga supernyheter dyker upp vill säga. Betsson tror jag har en fin uppsida, har gjort spännande förvärv, delar ut bra, och min förhoppning är att få en stabil resa uppåt.

Nuvarande innehav är alltså Castellum, Betsson, PSEC, Realty Income och Coca-Cola. Portföljen saknar skojaraktier vilket gör att den känns stabilare än någonsin vilket passar mig rätt bra just nu.

// Gordon G

7 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka :)

  Betsson är ett trevligt bolag. Hade de haft halvårs- eller kvartalsbaserad utdelning hade jag plockat in dem i portföljen för längesen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! :)

   Ja, det osar kvalitet rätt igenom så jag är nöjd. Kikar du enbart på bolag med utdelning fler än en gång per år i nuläget? Och gratulerar till 100k milstolpen! Snyggt jobbat!

   Radera
  2. Tack! Nu är det bara att jobba vidare mot 200k... :)

   Ja, det får jag nog ta och erkänna att jag gör. Å andra sidan har jag ju stort fokus på USA just nu och då kommer kvartals- och månadsutdelningarna på köpet så att säga.

   Med det sagt skulle jag vilja öka min exponering mot SEK, om inte annat för att ha något att kvitta den utländska källskatten mot i deklarationen. Är nog inte omöjligt att jag plockar in svenska bolag med helårsutdelning framöver, men såhär under uppbyggnadsfasen av portföljen - då jag vill få igång utdelningsflödet - ligger fokus definitivt på bolag som har utdelning oftare.

   Radera
  3. Låter vettigt och bra att du håller dig till din plan!

   Visst hade det varit trevligt om svenska bolag också skulle börja med åtminstone kvartalsutdelningar? Man är ju helt klart en sucker för när det ramlar in kulor på kontot från "ingenstans". :)

   Radera
  4. Ja precis!

   Tänkte utveckla det lite mer i ett inlägg på bloggen, men som jag ser det - eftersom jag inte har möjlighet att spara lika mycket per månad som flera andra bloggare - är det viktigt att jag fokuserar på att få igång ett bra 'flöde' med högutdelare då det i sin tur ger mig mer likvid att investera. Får jag t.ex. in 1 500 kr i utdelningar en månad innebär det att jag istället för 5 000 kr har 6 500 kr att köpa nya aktier för den månaden, vilket i långa loppet gör skillnad.

   Men det bara hur jag tänker :) Är väl medveten om att min strategi ibland innebär en klart högre risk, men det är åtminstone ett medvetet val.

   Radera
 2. Välkommen till spelklubben Betsson. Förhoppningsvis når vi 300 kr innan årsskiftet.. ;)

  /Magnus - lattebubbla.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Det vore en mycket fin gräns att nå. Inte helt omöjligt, ATH igår och stark avslutning idag. Gillar förvärven, ser smarta ut.

   Får nog aktivera mitt konto där igen också! :)

   Radera