fredag 6 december 2013

Sålt Starbreeze, köpt Realty Income

Sålde av resterande innehav av Starbreeze i onsdags på 0,48, tänkte att den kommer ligga still alternativt gå ner ytterligare fram tills det närmar sig nästa rapport så min förhoppning är att kunna komma in på ungefär samma nivå fast längre fram och låta pengarna jobba i något annat så länge. Orsaken till dessa byten på sistone är att jag inte kunnat avsätta särskilt mycket nytt kapital till nya inköp då jag istället lagt undan en hel del för en planerad extraamortering framöver.

Köpte istället på mig Realty Income (O) som jag tycker kommit ner på intressanta nivåer, köpte 35st x 37.38USD (1USD=6,50SEK) och ger en liten månatlig utdelning, yield på närmare 6%.

Igår gruvade jag mig dock lite, Starbreeze släppte sin första uppdatering för PD2 till PS3 och aktien steg ca 10% medans O sjönk ytterligare till ett nytt årslägsta, och stängde på 36,68. Ifrågasatte mitt agerande och om jag verkligen ska hålla på med detta, taskig tajming och för dålig disciplin och tålamod. Bytet var ju dock även menat för att ha en bred grund med "stora bolag" innan småbolagen kommer in. Hur som helst började jag naivt fundera i banor som att byta bort ca halva innehavet i Castellum för att komma på tåget Starbreeze igen men jag höll mig och det är jag tacksam för nu. Star tog ett litet språng i öppningen men stängde ned 3,7% och jag har kvar alla mina andelar i Castellum! :)

Märker att jag agerar väldigt rationellt och gör massa nybörjarmisstag så för 2014 ska jag spika några investeringsregler och följa dem istället för att gambla helt utan en egentlig strategi så som jag gör nu, likt en nervös fjortis på högstadiedisco...

//Gordon

3 kommentarer:

 1. Missade det här helt (kopplade bort det mesta som hade med aktier och ekonomi att göra under december), gratulerar till köpet. Gissar dessutom att det känns lite bättre nu när Realty Income är uppe och sniffar på $38 :-)

  Är som jag skrev i mitt inlägg riktigt nöjd med mitt köp av Realty Income. Siktar på att öka med några fler i framtiden, speciellt om den håller sig på nuvarande nivå. Skulle vilja hamna på omkring 120-150st totalt.

  När det gäller Starbreeze var jag så övertygad (och ja, kanske lite bitter) om att marknadens reaktion på rapporten var grovt överdriven att jag envist vägrade sälja till förlust. Kanske inte den smartaste inställningen och det tog en dryg månad, men till slut fick jag iväg dem. Tror också de kommer klättra igen på väg mot nästa rapport, men den här gången tänker jag hålla mig borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Realty Income känns riktigt bra, nöjd med att komma in runt 37,4. Skulle också vilja ha en lite större post där, hade gett fint likvidflöde in i portföljen, hoppas på sikt att man köpa på sig lite fler.

   Cred till dig ändå som höll tålamodet! Klev du ur på plus då? Själv tog mitt korta tålamod övertaget så jag realiserade förlusten, dock med lite korta trades som dämpade fallet.

   Har du sett att Precise verkar ha fått nytt bränsle igen? :)

   Radera
  2. Ja det blev en liten vinst, omkring en tusenlapp.

   Har inte följt Precise särskilt noga sen jag klev av och vad jag kan se beror senaste rusningen på ungefär samma faktorer som förut, dvs främst förhoppningar. Så jag håller mig nog borta även i fortsättningen och fokuserar på att bygga vidare på utdelningsportföljen istället... ;)

   Radera