onsdag 20 november 2013

Sålt Swedbank

Sålde av mitt innehav i Swedbank idag och säkrade hem lite vinst, drygt 13% avkastning på mindre än 2 månader får man vara nöjd med. Anledningen till att jag sålde är att jag tror den toppat för tillfället och även att bolaget fått sig en förtroendemässig törn i och med sitt velande gällande bolåneräntan, att först som enda bank höja alla bolåneräntor med 25 punkter efter FI:s avisering om ökade riskvikter för att sedan någon dag därefter dra tillbaks sitt beslut med svansen mellan bena skapar inte direkt ett bättre förtroende i en redan ifrågasatt bransch. Jag hoppas och tänker dock köpa in mig igen vid en större dipp, runt 150kr igen och jag trycker på köpknappen.

Imorgon är det dags för Starbreeze kvartalsrapport, vi vet att rapporten kommer vara bra, frågan är hur bra och hur marknaden kommer reagera på den? Misstänker att en del kommer vilja ta sig ut imorgon men förhoppningsvis även lite större aktörer som vill in...själv funderar jag på hur jag ska agera, bör spika någon form av plan för att inte göra några förhastade aktioner imorgon. Om jag skulle sälja av Star också skulle jag stå med en väldigt stor andel likvider, tips på papper ni anser vara köpvärda i nuläget tas tacksamt emot! :)

// Gordon G

2 kommentarer:

 1. Ja vad ska man säga om marknadens reaktion på rapporten från Starbreeze? Verkar vara många som hade väldigt orealistiska förväntningar och när det sedan inte blev något rally sålde många av i panik, vilket triggade raset.

  Men men, som så många gånger förr är ju marknaden en aning underlig och rejält bajsnödig ibland.

  Jag sitter hursomhelst kvar ett tag till, så får vi se vad som händer. Är ju dessutom bolagsstämma senare idag som förhoppningsvis bjuder på lite färska nyheter (som t.ex. inledande siffror från DLC-försäljningen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när rapporten presenterades imorse var min tanke; jackpot! Det var ju en riktigt bra rapport och resultatet på nivåer som var förväntade så trodde nog på iaf en liten uppgång. Men som du säger, en hel del som kanske förväntade sig något helt annat och nu var spekulationen överspelad och då måste man ut. Hann dock trejda lite när den dök så fick köpt på mig en post nära botten som jag senare sålde på ett par ören högre, resten av innehavet sitter jag också kvar med. Ett eventuellt listbyte skulle antagligen göra nytta, just i detta fall ser jag inte heller någon anledning till utdelning på direkten utan nyttja kassan till fortsatt framgång. SB får stanna kvar som krydda ett tag till. :)

   Radera