onsdag 16 oktober 2013

Oktober, lugnt i båten

Sedan jag klev ur förhoppningsbolagen kan man ju säga att stormarna på havet avtagit avsevärt. (Fingerprint och Precise har rasat, falska bud och makulerade affärer, etc). Portföljen är inte alls lika volatil och det passar mig bra även om någon krydda kanske ska in sen när portföljen ser ännu mer stabil ut. Swedbank känns bra, upp ca 8% sen inköp. Starbreeze vill jag fortfarande in i igen innan rapport men inväntar och ser om den kan halka ner ett par ören och även på mer likvida medel. Skulle gärna vilja snubbla över ett gott gäng med kontanter som kunde sättas i arbete men tyvärr är det väl jag som får arbeta FÖR pengarna istället. :/ Köpsuget är stort.

KO släppte en helt ok rapport men verkar ha funnit en nivå runt 38USD som den ligger och skvalpar runt. Skulle vilja köpa på mig mer där och få ett lägre GAV i det kvalitetsbolaget men det får bli senare, vill diversifiera och bredda portföljen först.

Castellum som jag har på bevakningslistan släppte en i mitt tycke mycket bra kvartalsrapport och ser ut att göra mycket rätt. Denna skulle vara intressant att få in. Likaså Oriflame för dess fina utdelning.

Frågan är vad nästa inköp blir, antagligen efter lönen trillat in på kontot. Starbreeze har lågt odds men vi får se hur det utvecklar sig. Börsen kanske springer upp på nya ATH efter att USA tillfälligt verkar ha löst skuldtaksbråket.

Har ni fler köpkandidater som ser attraktiva ut?

// Gordon

3 kommentarer:

 1. Gratulerar till uppgången i Swedbank, alltid trevligt när det lyser blått!

  Ja att sälja av Precise fick det nästan att kännas som man äntligen fick ställa ifrån sig en burk med flytande nitroglycerin man burit på tvärs över ett besvärligt bergspass. Nu sitter jag ju dock fortfarande kvar i ett par förhoppningsbolag i form av ShaMaran och Starbreeze, men jämfört med Precise känns de relativt "stabila"...

  Skulle också på sikt vilja öka i Coca-Cola, men liksom du tänker jag först fokusera på att bredda portföljen - samt täcka in de månader jag just nu saknar utdelning i. Jag gillar ju som bekant tanken på det där jämna, magiska flödet ;-)

  PSEC är fortfarande min primära köpkandidat, så länge den håller sig omkring $11.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! På något vis känns det mer stabilt när man får den uppgången i ett företag som Swedbank istället för i exempelvis Precise, då det ena dagen kunde sticka 10% åt vilket håll som helst på ingenting.

   ShaMaran har jag inte kollat in men Starbreeze får jag gratulera till! Får man fråga vad du har för GAV där? Fin uppgång idag, kanske måste inse att jag måste kliva på tåget nu och inte hoppas på en dipp som faktiskt inte verkar komma. Tror inte vi ser den under 0,60 igen.

   Ja PSEC ger fin direktavkastning och känns som den ligger och snurrar runt 11 mest hela tiden så du ska nog kunna kliva in där :) Har inte fått min första utdelning än då jag köpte precis på brytdagen aug/sept men sen ska det bli mumma att se det ramla in ett par slantar varje månad utan någon större ansträngning från min sida! ;)

   Radera
 2. Det är faktiskt min andra vända i Starbreeze - hade en mindre post tidigare som jag sålde av för att köpa Kværner istället när de hade sin ganska stora dip i början av september.

  Den här gången är det en lite större post och jag har ett GAV på 0,56. Tänkte sitta kvar åtminstone till rapporten, som jag tror kommer bli väldigt trevlig läsning i och med att Payday 2 legat konstant i topp-5/topp-10 på Steam (även om det just nu sjunkit ner en del pga en hel drös rea-spel) samt att första DLC:n verkar vara på gång att släppas inom kort. Brothers har dessutom, enligt vad jag läst på forum etc, börjat klättra så smått i försäljningslistorna.

  Så jag känner mig tämligen trygg i Starbreeze just nu och tror precis som du att den inte lär komma ner under 0,60 igen... så länge inte t.ex. VD:n dumpar massa aktier pga skilsmässa eller något annan suspekt anledning, vill säga (nämner inga namn *host*Precise*host*) ;)

  Ja månadsutdelning är något jag utan att skämmas för kan erkänna att jag suktar efter. Din första från PSEC bör trilla in på ditt konto måndagen den 28:e, trevligt! :)

  SvaraRadera