måndag 2 juni 2014

Månadsbokslut Maj

Vi springer in i juni och sommaren, stänger maj och kan konstatera att det blev den absolut bästa månaden vi haft sedan denna blogg startades. Vårt egna kapital ökade med nästan 23 000 kr vilket för oss är helt fantastiskt då vi bland annat spenderat en vecka utomlands på semester. Dock gjorde tillfälligheter att vi levde billigare den veckan än vad vi brukar göra hemma då ett, för oss, obetydligt problem på vårt hotellrum innebar fri uppgradering till All Inclusive nästan hela veckan. Sedan har även portföljen gått riktigt bra (och inte förglömma att dollarn blivit starkare) + årets löneförhöjningar som blev klara och började utbetalas redan i maj, som det ska vara.

I aktieportföljen är det främst Protector (som jag för övrigt dubblade innehavet i under semestern) och H&M som gått starkt, men även de andra bolagen tickar väl på enligt det rådande börsklimatet som sakta och konstant tassar sig uppåt. Är det en ny nivå vi ligger på eller kommer den större rekylen snart? Har ju än så länge inte varit med om något sådant utan de gånger jag sett mina saldon sjunka så har jag och mina gamblingaffärer varit orsaken.


Har återigen avsatt likvider för framtida fynd och min tanke är iaf att denna gång att om inget spektakulärt dyker upp så kan de få ligga orörda på räntekontot. Det ska ju tilläggas att så även varit tanken tidigare men köpknappsfingret har gått segrande ur många strider på gott och ont.
I veckan ska även skatteåterbäringen inkomma och den ska förvaltas på något bra sätt. Hur går era tankar annars om juni? Läste någonstans att börsen var ner ca 8-10% under juni förra året men har inte orkat kolla upp några källor på det.

// Gordon G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar