fredag 2 maj 2014

Månadsbokslut April

I april ökade vårt egna kapital med ca 10 500 kr vilket känns rätt ok med tanke på alla de bollar vi har i luften just nu. Den största bollen, och utgiften för den delen, är att vi blir herr och fru Gekkosson i sommar vilket en stor del av våra sparade likvider är planerade att tillägnas. Man kanske borde plocka bort den summan från balansräkningen på en gång och låta den leva sitt eget liv?

Hur som helst, vi fortsätter amortera på vårt bolån för att komma ner till en nivå som känns mer tillfredsställande och sparar i den mån vi "kan". Sätter citationstecken runt "kan" för vi ska inte sticka under stol med att våra sparambitioner inte är jättehöga för tillfället (någon snålmånad har inte ens varit uppe för diskussion) och under April betalades både en kommande charterresa nu i maj, samt en golfresa till hösten.

I balansräkningen värderar jag vår bostad, högst troligt, minst ett par hundra tusen under verkligt värde då jag avskyr glädjekalkyler. Hellre att siffrorna får se "kritiska" ut än att skapa en egen lyckobubbla. Har gjort likadant med bilen. Jag mår bra av att göra månadsbokslut, man får på pränt att även om inte själva sparandet i sig är massivt så blir det ganska bra på bottenlinjen om man betalar av sina skulder.

Nedan visar hur vår soliditet har utvecklats sedan 1 år tillbaks, och sedan årsskiftet är siffran positiv och ska fortsätta klättra uppåt. (I juni köpte vi vår bostadsrätt vilket gör att variansen inte blir cirkus som de två första månaderna.) Det är skönt att ligga på rätt sida strecket och som nämnt ovan, de verkliga siffrorna ser antagligen ganska mycket bättre ut men det är härifrån vi utgår i nuläget.
Är mycket nöjd med innehaven i aktieportföljen som känns trygga och som sakta och säkert får jobba åt mig, upp ca 5% under månaden, och jag slipper sitta som på nålar (som man faktiskt gjorde med innehav som Precise, Kancera, m.fl). Har jag blivit gammal och vis, eller kanske bara gammal och trött? :)


Har avsatt en slant från senaste lönen, samt inväntar utdelning från H&M och Betsson, får se om man kan finna något köpvärt eller om man ska sitta lite likvid framöver.

Fridens!

// Gordon G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar