fredag 25 oktober 2013

Inköp Starbreeze

Efter mitt misslyckande försök att örestrejda i Starbreeze är jag äntligen tillbaks i detta bolag. Gjorde ett mindre inköp i veckan på 0,67 och idag en större post till 0,70. Tanken är en kort position men att ligga kvar till delårsrapporten som kommer den 21/11 vilken jag har stora förhoppningar på. I skrivande stund har precis Payday 2 (vilket är SBs guldkalv) blivit utsedd till bästa multiplayerspel 2013 på Golden Joystick Award. Vet inte vilka proportioner man ska sätta detta i och vilken status denna spelgala har men det kan ju iaf inte vara negativt! Tar helg med en portfölj som börjar kännas bättre och bättre, nästa vecka bör också första utdelningen från PSEC snubbla in.

// Gordon G

onsdag 16 oktober 2013

Oktober, lugnt i båten

Sedan jag klev ur förhoppningsbolagen kan man ju säga att stormarna på havet avtagit avsevärt. (Fingerprint och Precise har rasat, falska bud och makulerade affärer, etc). Portföljen är inte alls lika volatil och det passar mig bra även om någon krydda kanske ska in sen när portföljen ser ännu mer stabil ut. Swedbank känns bra, upp ca 8% sen inköp. Starbreeze vill jag fortfarande in i igen innan rapport men inväntar och ser om den kan halka ner ett par ören och även på mer likvida medel. Skulle gärna vilja snubbla över ett gott gäng med kontanter som kunde sättas i arbete men tyvärr är det väl jag som får arbeta FÖR pengarna istället. :/ Köpsuget är stort.

KO släppte en helt ok rapport men verkar ha funnit en nivå runt 38USD som den ligger och skvalpar runt. Skulle vilja köpa på mig mer där och få ett lägre GAV i det kvalitetsbolaget men det får bli senare, vill diversifiera och bredda portföljen först.

Castellum som jag har på bevakningslistan släppte en i mitt tycke mycket bra kvartalsrapport och ser ut att göra mycket rätt. Denna skulle vara intressant att få in. Likaså Oriflame för dess fina utdelning.

Frågan är vad nästa inköp blir, antagligen efter lönen trillat in på kontot. Starbreeze har lågt odds men vi får se hur det utvecklar sig. Börsen kanske springer upp på nya ATH efter att USA tillfälligt verkar ha löst skuldtaksbråket.

Har ni fler köpkandidater som ser attraktiva ut?

// Gordon